Семинар по Валдорфска педагогика, 05-09 август 2012 г., гр. Варна

 

Семинар с фокус музиката в отделните периоди от живота на детето и изкуството като метод на преподаване във Валдорфската педагогика

05-09 август 2012 г.
гр. Варна

 

В темите:

Валдорфската педагогика и музиката. Музиката в първите 7 години от живота на детето – настроението на квинтата. Музиката във валдорфската детска градина – практикум. Музиката в периода 7-14 години. Рубиконът. Рисуване върху черна дъска за деца от 1 до 3 клас – практикум. Изграждане на здравословен ритъм в живота на детето. Изживяване на ритъма на годишния кръговрат чрез годишните празници. От природно към културно същество – възпитанието на човека. Телесната религиозност на малкото дете. Благоговейното настроение на детския учител / възпитател. Значимост на личността на валдорфския детски и класен учител за процеса на възпитание и обучение.

Примери от практиката.
Практически занимания с изкуство за възрастни и музика и рисуване за деца.

 

Лектори:

-§-  Шейда Айсел, Германия
Дипломиран педагог, квалифициран валдорфски преподавател. Преподавател по методика на валдорфска педагогика и основи на Антропософията. Предоставя консултации на родители както и медиация в различен контекст във връзка с детското развитие.
Майка на три пораснали деца.

-§-  Вилфрид Камолц, Германия
Квалифициран валдорфски педагог – класен учител и специалист по дисциплините музика, рисуване, английски език, ковачество, оркестрална дейност.

-§-  Музика:
Вилфрид Камолц, Германия
-§-  Рисуване:
Дочка Колева, гр. Стара Загора, социална художествена терапия

Tags: , ,